Τηλέφωνο: +30 210 26 23 590
Γλώσσα:
Ελληνικά 
Νόμισμα:
EUR (€)

Χρεώσεις ΦΠΑ

Πληροφορίες >> Χρεώσεις ΦΠΑ

Menu Προιόντων

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Broadcast - Cine - Photo

LIVE STREAMING

Λογισμικά - Μίκτες- Κάμερες για Streaming

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ & ΗΧΟΥ

Συστήματα Μοντάζ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΗΧΟΥ

Μικρόφωνα - Boom - Εγγραφείς

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Εκπτώσεις για πακέτα

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΣΤΟΚ

-50% ΕΚΠΤΩΣΗ

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ

Επιλογή βάση Κατασκευαστή

 
 
 

Newsletter


Δώστε παρακάτω τη διεύθυνση του email σας, για να μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

 

Social

 

Accepted Payment Methods

 

Χρεώσεις ΦΠΑ

post-img04

Aγορές εντός της Ελλάδας (24% ή 17%)

Όλες οι αγορές που πραγματοποιούνται εντός της Ελλάδας υπόκεινται σε Ελληνικό Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στο ποσοστό του 24%. Επομένως, οι πελάτες πρέπει να αναμένουν μια πρόσθετη χρέωση 24% στις τιμές που αναγράφονται στον ιστότοπό μας. Ο συγκεκριμένος ΦΠΑ εφαρμόζεται σύμφωνα με τους κανονισμούς των ελληνικών φορολογικών αρχών.

Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση για τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες σε συγκεκριμένα νησιά. Για τους πελάτες που είναι εγγεγραμμένοι στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, το ποσοστό του ΦΠΑ θα μειωθεί σε 17% αντί για το κανονικό ποσοστό του 24%. Αυτό το ειδικό ποσοστό ΦΠΑ ισχύει για τις εταιρείες που λειτουργούν σε αυτά τα νησιά και συμμορφώνεται με τους φορολογικούς κανονισμούς που ισχύουν για αυτές τις περιοχές.

Προσπαθούμε να παρέχουμε διαφανή τιμολόγηση και να τηρούμε όλους τους ισχύοντες φορολογικούς νόμους και κανονισμούς. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις ή χρειάζεστε διευκρινίσεις σχετικά με τις χρεώσεις του ΦΠΑ, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τμήμα οικονομικών μας ή την ομάδα υποστήριξης πελατών μας.


Αποστολή παραγγελιών εκτός Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά την αποστολή παραγγελιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), οι χρεώσεις του ΦΠΑ εξαρτώνται από το φορολογικό καθεστώς του πελάτη και τον προορισμό αποστολής. Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά:

Ευρωπαϊκές εταιρείες: Εάν μια εταιρεία εντός της ΕΕ έχει έγκυρο ΑΦΜ και παρέχει ένα έγκυρο αριθμό ΦΠΑ, τότε δικαιούνται μηδενικού ποσοστού ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρεωθεί ΦΠΑ στην παραγγελία τους εάν αυτή αποσταλεί στη χώρα όπου είναι εγγεγραμμένη. Είναι σημαντικό να επαληθεύσετε τον αριθμό ΑΦΜ χρησιμοποιώντας το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών για το ΦΠΑ (VIES) που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/

Ιδιώτες πελάτες: Οι ιδιώτες πελάτες υποχρεούνται να πληρώνουν ΦΠΑ στο κανονικό ποσοστό που ισχύει στη χώρα τους. Κάθε κράτος μέλος της ΕΕ έχει το δικό του ποσοστό ΦΠΑ, το οποίο μπορεί να διαφέρει ανάμεσα στις χώρες. Επομένως, οι ευρωπαίοι ιδιώτες πελάτες  θα είναι υπεύθυνοι για την καταβολή του ΦΠΑ στο κανονικό ποσοστό της χώρας τους για τις παραγγελίες τους.

Επιπλέον, αν ένας ευρωπαίος πελάτης (ιδιώτης ή εταιρεία) επιλέξει να παραλάβει την παραγγελία του από το κατάστημά μας ή να παραδοθεί σε μια διεύθυνση εντός της Ελλάδας, θα υπόκειται στο κανονικό ποσοστό ΦΠΑ της 24%.

Για οποιεσδήποτε επιπλέον ερωτήσεις ή βοήθεια σχετικά με τις χρεώσεις ΦΠΑ, ενθαρρύνουμε τους πελάτες να επικοινωνήσουν με το τμήμα οικονομικών μας ή με την ομάδα υποστήριξης πελατών μας. Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε μια ομαλή και διαφανή διαδικασία παραγγελίας για όλους τους πελάτες μας.


Αποστολή παραγγελιών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για πελάτες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), είμαστε χαρούμενοι να σας ενημερώσουμε ότι δεν ισχύουν χρεώσεις ΦΠΑ. Επομένως, το ποσοστό ΦΠΑ για παραγγελίες που αποστέλλονται σε χώρες εκτός της ΕΕ είναι 0%.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν ένας πελάτης εκτός της ΕΕ επιλέξει να παραλάβει την παραγγελία του από το κατάστημά μας ή να παραδοθεί σε μια διεύθυνση εντός της Ελλάδας, θα πρέπει να πληρώσει το κανονικό ποσοστό ΦΠΑ 24%. Ωστόσο, αξίζει να τονίσουμε ότι οι ιδιώτες πελάτες έχουν τη δυνατότητα να ανακτήσουν το ΦΠΑ μέσω μιας εξειδικευμένης διαδικασίας που προσαρμόζεται για την επιστροφή του ΦΠΑ στην Ελλάδα. Παρακαλούμε δείτε παρακάτω τη διαδικασία:

Απόκτηση της απαραίτητης τεκμηρίωσης: Κατά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι ο πωλητής συμπληρώνει το απαιτούμενο δελτίο επιστροφής χρημάτων, γνωστό και ως "δελτίο επιστροφή ΦΠΑ". Είναι απαραίτητο να προσκομίσετε το διαβατήριό σας για να αποδείξετε ότι είστε κάτοικος μη ευρωπαϊκής χώρας. Συνιστάται να ολοκληρώσετε αυτή την ενέργεια πριν αποχωρήσετε από το κατάστημα. Σημειώστε ότι το δελτίο επιστροφής χρημάτων πρέπει να εκδοθεί στο όνομά σας ως ιδιώτης πελάτης και όχι στο όνομα της εταιρείας σας.

Καθορισμός του μέρους επιστροφής: Αν κάνατε αγορές σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόκειται να φέρετε τα εμπορεύματα μαζί σας, η επιστροφή του ΦΠΑ πρέπει να επεξεργαστεί στον τελικό σας προορισμό εντός της ΕΕ, ανεξάρτητα από το πού έγιναν οι αγορές. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι αν υπάρχει διαφορά στα νομίσματα μεταξύ της χώρας αγοράς και της χώρας όπου γίνεται η επιστροφή, όπως λίρες και ευρώ, μπορεί να εφαρμοστεί μια επιπλέον προμήθεια μετατροπής.

Βεβαιωθείτε ότι τα εμπορεύματα είναι αχρησιμοποίητα: Είναι απαραίτητο να φέρετε τα αγορασμένα εμπορεύματα, σε αχρησιμοποίητη κατάσταση, στο αεροδρόμιο ή το σημείο διέλευσης των συνόρων. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε τα αγαθά πριν τα παρουσιάσετε στο τελωνείο. Εάν χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο πριν περάσετε από το τελωνείο, είναι κατ' ευχήν των αρχών να αποφασίσουν εάν θα επιτρέψουν ή όχι την επιστροφή του ΦΠΑ.

Να έχετε επαρκή χρόνο: Παρακαλούμε φτάστε στο αεροδρόμιο ή στο σημείο διέλευσης των συνόρων αρκετές ώρες πριν καθώς θα χρειαστεί να περιμένετε σε μια ειδική ουρά στο τελωνείο και, ακολούθως, να παραλάβετε το ποσό της επιστροφής, στο γραφείο επιστροφής. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες για να ολοκληρωθεί.

Επεξεργασία της επιστροφής: Αφού η φόρμα επιστροφής χρημάτων σας έχει σφραγιστεί από το τελωνείο, πρέπει να την επιστρέψετε στον εκπρόσωπο του εμπόρου στο αεροδρόμιο, το λιμάνι ή το σημείο διέλευσης των συνόρων. Οι εκπρόσωποι αυτοί μπορεί να βρίσκονται σε "ορισμένα καταστήματα ανταλλαγής" ή σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα συνεργάζεται με την "Global Blue Hellas", μια εταιρεία φοροελαφρύνσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα λάβετε την επιστροφή στο προτιμώμενο νόμισμά σας αμέσως. Εναλλακτικά, η επιστροφή μπορεί να πιστωθεί στην πιστωτική σας κάρτα. Το ποσό της επιστροφής θα είναι συνήθως περίπου 80% του συνολικού ΦΠΑ που έχετε πληρώσει.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις ή χρειάζεστε βοήθεια, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης πελατών μας.